Ezt teheted ha egered van

                

Szinte nincsen olyan kert, vagy kertes ház, ahol az ősz beköszöntével ne jelennének meg az egerek, hiszen vonzza őket a fény, az illatok, a meleg, a táplálék. De mit tehetsz akkor, ha megjelenik nálad az egér? Elmondjuk ebben a cikkben!

 

Így látja az egér a házadat: avagy a Kánaán

Ahhoz, hogy képet kapj arról, hogy érzi magát nálad egy egér, és miért megy be hozzád, képzeld el azt, hogy ember vagy, állsz egy hotel előtt. Ebben a hotelben minden ingyen van: a legfinomabb ételek várnak, káprázatos italok, meleg van, és van egy szobád is (de az egész hotelt használhatod) arra, hogy szexelj a pároddal, és felneveljétek a gyerekeiteket. Tulajdonképpen a Kánaán kapujában állsz, és mivel a hotel ajtaja tárva nyitva van, nyugodtan belehetsz rajta. Az egerek pontosan ezt érzik, gondolják a házadról. Persze, hogy bemennek, de mit tudsz csinálni ha már bent vannak?

 

 

 

Amikor ők kaparják a falat

Onnan tudod, hogy van egered, hogy kaparászást hallasz a falban. Elsőre azt fogod gondolni, hogy rosszul hallottad. Aztán arra, hogy nem lehet egered, neked pont nem. Majd arra, hogy ez az egész úgy ahogy van borzasztó, hiszen van valami a házadban, akit te nem akarsz: és tudod, hogy az egér igazából nem az az aranyos kis szürke izé amit a rajzfilmekben látsz, hanem egy betolakodó. Mit tudsz tenni? Mit tehetsz? Elmondjuk.

 

Ezt teheted, ha egered van: szerezz be egy macskát

Ha egered van, itt az idő, hogy azonnal beszerezz egy macskát. Azonban van pár dolog, amit meg kell fontolnod. Fontos, hogy ne egy csodaszép borostyánszemű perzsa ölcicát szerezz mert ő a Whiskast fogja szeretni nem az egeredet fogja hajkurászni. Aztán fontos az időintervallum: egy macska könnyedén él akár 15 évet is. Jól fontold meg, hogy 15 hosszú évre szerzel egyet, vagy kölcsönkérsz. Ez utóbbi gazdaságosabb. Fontos, hogy egyszerre csak egy dolgot vess be: a macsekod el fogja kapni az egeret, de akkor csak benne bízz. Ne helyezz ki egércsapdákat, mérgeket, adj esélyt Cirminek.

 

Ezt teheted, ha egered van: bízz a riasztókban

Ha kiderül, hogy van egered, akkor megpróbálhatod elriasztani őket, erre majdnem minden boltban találsz különféle riasztókat. Az ultrahangos állítólag olyan hangot ad ki, amit az egerek nem szeretnek. Olyan frekvencián ad ki szirénázó, idegesítő hangot, amit az egerek egyszerűen utálnak, és el sem tudják viselni.

 

Ezt teheted, ha egered van: a csapdák

Se szeri se száma a különböző csapdáknak: a manuálisat, a klasszikusat biztosan ismered (tudod ez az, amikor bemegy a sajtért, a csapda meg elkapja) de emellett van élve fogó is (meg nem tudjuk neked mondani, hogy mi értelme van, és mit tegyél majd az élve elfogott egereddel), és vannak vegyi csapdák is, amik olyan vegyi és illatanyagot bocsátanak ki, amelyekkel akár hetekig kapdoshatod el az egereket.

 

Ezt teheted, ha egered van: ecet, purhab, házi praktikák

Rengeteg házi praktika van egér ellen: a különleges növényektől kezdve a purhabon át (ezt a lukakba kell belefújni, hogy aztán az egerek ne tudjanak átjönni rajta) egészen az olyan ötletekig, hogy ecettel, borsmentával vagy varázsigékkel vegyük fel ellenük a harcot, de ezek nem fognak segíteni: inkább házi praktikák, mint komoly megoldások ezek.

 

Ezt teheted, ha egered van: egérirtás

Nézd, akármit is teszel az egereket végül ki kell irtani. Mivel rengeteg van, és ha csak párat hagysz is, már az gondot okozhat, ezért legjobb, ha szakemberre bízod. Mi szívesen elmegyünk hozzád, és az utolsó darabig kiirtjuk az egereket.

 

Hívjon most!