Darázsirtás

A darazsak számos veszélyt jelenthetnek az emberek számára, ideértve az allergiás reakciókat és az agresszív viselkedést is. Sok ember érzékeny a darazsak mérgére, ami súlyos allergiás reakciókat okozhat Önnek, amelyek konkrétan életveszélyesek lehetnek.

 

Az anafilaxiás sokk olyan állapot, amelyben az allergiás reakció súlyosabb formája jelentkezik, és azonnali orvosi ellátást igényel különben halálhoz vezethet.

Éppen ezért semmiképpen nem javasoljuk Önnek hogy egymaga próbálja meg eltávolítani a felfedezett fészket. Egy hozzá nem értő mozdulat és a darazsak a fészküket védve azonnal megtámadják a betolakodót, Ön viszont nem tudhatja hogy allergiás-e már a darazsak mérgére. Ez mindig az utolsó alkalommal derül ki mivel az allergia az egyik csípés után alakul ki a testben és a következő csípésnél erőteljesen jelentkezik.

Miért fontos az eltávolításuk?

  1. Agresszív viselkedés: A darazsak általában nem támadnak meg, hacsak nem érzik fenyegetve magukat. Ha azonban zavarják őket, vagy úgy érzik, hogy területüket támadás éri, akkor agresszívvá válhatnak és több darázs is megtámadhatja az embert egyszerre.

  2. Súlyos betegségek terjesztése: Bár ritka, a darazsak képesek átvinni bizonyos betegségeket, mint például a Lyme-kór. A darazsak által terjesztett betegségek kockázata azonban általában alacsonyabb, mint a szúnyogok által terjesztett betegségeké.

  3. Fenyegető jelenlét: A darazsak jelenléte önmagában is félelmet keltő lehet az emberek számára, különösen, ha nagy csoportokban vannak jelen. Ez különösen akkor igaz, ha a darazsak a lakóhely közelében vagy belül vannak, és zavarják a mindennapi tevékenységeket.

  4. Nekünk elhiheti, már láttunk nappali plafonján keresztül beözönlő darázshadat… Nem játék. 

Eltávolításuk

A darázsirtásnál nincs két egyforma szituáció. A legkönyebbektől hogy odamegyünk és biztonságosan, hamar lekezeljük, a legnehezebbekig, mikor fekvő pozícióban kell felmásznunk teljes felszereléssel egy nem járható padláson 8 méter távolságban, egyszerűen már mindennel találkoztunk a karrierünk során. Pont ezért itt nem tudjuk egy árkategóriába rakni ezeket a segítségnyújtásokat. Függ a megközelíthetőségtől, a felhasznált anyagok mennyiségétől, az eset súlyosságától. Sok esetben fészket is eltávolítunk amennyiben nem jár bontással. Mi nem szeretnénk az Ön otthonát szétverni, mindíg is így dolgoztunk. Megoldást pedig mindenre találtunk!

 

Kérjük keressen meg minket telefonon hogy megbeszélhessük mi az adott probléma a ház körül, kollégáink készséggel segítenek Önnek a megfelelő kérdéseket feltéve hogy átlássuk az adott helyzetet.