Bolha irtás

A bolha szinte mindig a kiskedvencén (kutyán, cicán) telepszik meg, majd azt veszi észre, hogy bár a kutya/cica már bolhamentes, a lakásban egyre több van. A bolhairtás azért nehéz, mert a bolha maga nagyon kicsi, és bár nincs szárnya, nagy ugrásokkal bárhova elér, csípése viszketést okoz, a jelenléte pedig diszkomfortérzetet. Nem könnyű kiirtani, alapos munkát kell végezni.

A bolha

Kétféle bolha keserítheti meg az életét: az állatbolha állatokon él (kutyákon és macskákon) az ő vérüket szívják. Az állatbolha kicsi, szinte észrevehetetlen, csípése viszket, ezért a fertőzött állat vakarózik. Az emberbolha hasonló az állatbolhához, a viselkedése is hasonló. A bolha nagyon gyorsan szaporodik, és szinte észrevehetetlen. Különös, hogy a bolha (szaporodáskor) rendkívül sok vért tud magához venni, a petéje pedig az állat / ember „odújában” él, a földön, mert szerves törmelékkel táplálkoznak. Ahogy a legtöbb élősködőre, a bolhára is igaz, hogy ha már megfertőződött a terület, akkor fontos, hogy ne teljen az idő, a lehető leggyorsabban kérje a segítségünket, mert gyorsan szaporodnak, és nincs olyan házi praktika amelyik 100%-ban irtja őket.

 

Így irtjuk ki a bolhát

Az irtás előtt arra kérjük, hogy mindenképp vigye ki a helyiségből a melegvérű háziállatokat. A méreg nem hat rájuk, de ne nyalják fel a padlóról. A hidegvérűek lakóhelyét légmentesen zárja le. Fontos, hogy az irtást megelőzően takarítson fel vízzel, utána legalább 8-10 napig ne mossa fel a padlót. Amikor a szakértő kollégánk megérkezik akkor minden felmerülő kérdésedre választ ad. Általában 1 méteres magasságig irtjuk a bolhát (maximum olyan magasra tud felugrani). Finom permetréteggel terítjük be a padlót, a kezelt felületet, ezért velünk együtt legalább 2 órára el kell hagynia otthonát az irtás után.

 

Az irtás után

A bolhairtás után 2-3 órára el kell hagynnia az ingatlant, mert az irtószer kellemetlen, irritatív szagú. Amikor hazaér, nincs más dolga, mint alaposan kiszellőztetni és az összes helyiségben, ahol irtottunk ki kell mosni az ágyneműt, a textíliákat (elég mosógépben). Arra kérjük, hogy 8-10 napig csak száraz takarítást végezz, ne mossa fel a padlót.

Sajnos az esetek nagy részében ismétlő irtásra van szükség,  mert a petékből kikelt egyedeket ekkor tudjuk irtószerrel hatásosan kezelni. Az ismétlő kezelés is díjköteles.

Sajnos legtöbb esetben nem elég ha a kis kedvencünket kezeljük!


A bolhák legtöbbször szétszóródnak a lakásunkban, befészkelnek a szőnyeg , szekrény, ágy alá is akár.

Ezért nagyon fontos hogy ne csak a kisállatot kezeljük de a lakóteret is így elkerülhetjük a visszafertőződést!

100% elégedettségi garancia

Elvégzett munkáinkra szavatosságot vállalunk!

0-24 ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában fogadja megrendelését. Telefonon vagy E-mailben.

Ingyenes kiszállás

Ingyenes kiszállás Budapesten, Kaposváron és közvetlen vonzáskörzetében. Pontos információért kérjük keressen!

Vírushelyzetben is

Szolgáltatásunk a vírushelyzetben is elérhető, a legszigorúbb előírásokat betartjuk! Már érkezésünkkor védőfelszerelést viselünk.