Ágyi poloska megelőzési tippek

Vannak bizonyos dolgok, amelyekkel megakadályozható, hogy az ágyi poloskák ellepjék az otthonainkat, de néha - még a legmegfelelőbb előkészületek mellett – is megtalálják az utat a házadba. De mit tehetsz az ágyi poloska ellen? Íme néhány trükk.

Megelőzés az egyetlen út

Sokkal könnyebb megelőzni az ágyi poloskát, mint kiirtani – gondolják sokan – de ez nem feltétlen igaz. Sok mindent megtehetsz azért, hogy ne lepjék el a házadat az ágyi poloskák, de nincs 100%-os védelem. Összegyűjtöttünk neked néhány tippet, trükköt, amivel megelőzheted őket.

1: Ismerd fel a csípést

Nem tűnik megelőzési tippnek, pedig az: fontos, hogy azonnal felismerd az ágyi poloska csípését és ne várj heteket arra, hogy miért viszketsz, miért vannak csípések rajtad, mert napról napra nagyobb a gond: az ágyi poloska 1-5 naponta rak petéket, amiből rengeteg további poloska fejlődhet ki.

2: Rakj rendet

Nemrégen írtunk egy cikket arról, hogy az ágyi poloska éppúgy megjelenik a tökéletesen tiszta házadban, mint ott, ahol kupleráj és mocsok van. Tény viszont, hogy a kupiban jobban szeret lenni. Ennek a legegyszerűbb magyarázata az, hogy az ágyi poloska imádja a sötét réseket, azokat ahol nem zavarod meg. És egy kuplerájban zavartalanul elbújhat, nem fogod háborgatni.

3: Időnként ellenőrizd a limlomokat

Mindenkinek vannak olyan lomjai (nagy eséllyel neked is) amit valamiért még nem dobott ki, hanem elrakta, jó lesz az valamire felkiáltással. Hát, az ágyi poloskának éppen valóban jó lesz, egy szuper rejtekhely, ahol jól ellesz addig, míg lehet. A legjobban egyébként az elektronikai hulladékokat és elektronikai cuccokat szeretni, mert azok zegzugosak, és nem valószínű, hogy a régi vezetékek, és a különböző csavarok, dugók közé gyakran benyúlsz.

4: Tartsd kint

Ezt a legkönnyebb mondani, főleg úgy, hogy a kutyán, a cicán, de akár még egy ismeretlen ember ruhájáról is kerülhet be a lakásodba ágyi poloska. Ha ezt megúszod, még mindig ott van a repedés a házad (lakásod) falain, vagy bármilyen apró luk a falban, ahol be tud jönni. Ezeket a lukakat, repedéseket le kell zárnod valahogyan: mondjuk szilikonnal. Azon nem fog tudni bejönni.

5: Kerüld el a mosodákat

Mi alapvetően nem értjük azt az amerikai (és most már itthon is megtalálható) szokást, hogy mosodába viszed a ruháidat kimosni, de kerüld el, ha teheted. Nagyon sok program mos már 50 fok alatt. Az ágyi poloska pedig még az 50 fokot is kibírja, szóval, ha valaki előtted ágyi poloskával fertőzött ruhát (vagy ágyneműt) mosott, az ágyi poloska máris a te ruhádon van, amikor te is mostál. Viszed is haza, ott megtelepszik, és már rakja is a petéket.

Ha úgy véled, hogy ágyi poloskákkal alszol együtt, akkor ne habozz, és azonnal hívj minket: megyünk, és megoldjuk. Kattints ide: