5 ok amiért meg kell szabadulnod a patkánytól

Csak a baj van a patkányokkal, akikről (egyébként tévesen) az a hír járja, hogy csak olyan helyeken jelennek meg, ahol kosz van. A patkányok nagyok. Félelmetesek. Számtalan betegséget terjesztenek. Nem kérdés, hogy meg kell tőle szabadulnod, össze is szedtük az 5 legerősebb indokot, miért.

5 ok amiért meg kell szabadulnod a patkánytól

Ezért jelenik meg.

 

Oké, meg kell tőle szabadulnod, de miért jelenik meg? Tévhit, hogy azért, mert a lakásod elhanyagolt, vagy rossz a higiéniád, sőt, majdhogy nem az ellenkezője igaz, mert a patkányok kifejezetten szeretik a tiszta tereket. Ők maguk például kényesen ügyelnek a tisztaságra. Elsősorban azért jelentek meg nálad, mert valahonnan oda jöttek, és jól érzik magukat veled. Kétféle patkány van hazánkban: a vándorpatkány a nevében hordozza a megfejtést, miért jelenik meg nálad. Azért, mert folyamatosan vándorol, és éppen most nálad van. (Az kérdés csak, hogyan jutott be hozzád). A házipatkány eddig is ott élt valahol körülötted (tulajdonképp te foglaltad el a lakásoddal, a házaddal az élőhelyét) és most egyszerűen úgy döntött, éppen nálad akar lakni. De te ezt nem akarod. Elmondjuk miért kell megszabadulnod tőle.

 

5: Ijesztő méretek

A mesékben a patkányok, és az egerek általában „kedvesek” az életben azonban nem azok. A patkány nem kicsi, sőt ijesztő a mérete. Már a teste is okot adhat az aggodalomra (20-25 centis) de van egy legalább ekkora farka, szóval te látsz egy körülbelül félméteres állatot, amiből nem is egy van. Ijesztő, na. Ráadásul nem is aranyos.

 

4: Egyáltalán nem aranyos

A házi patkány mindent megeszik. Mindent. Magokat, és bármilyen növényi táplálékot könnyedén szerez, ezzel nincs is gond. A gond az, hogy szüksége van fehérjére is. Nyáron, tavasszal a bogarak erre megfelelőek, de télen, vagy amikor kevés a bogár, akármit megtámad, amit ehetőnek érez. (Nem kell horrorfilmre gondolni a patkány nem fogja megtámadni a lovadat, vagy téged, de kisebb állatokat, tyúkokat, de ha komolyan gondolja, akkor a cicád élet halál harcot fog vívni vele, és nem biztos, hogy mindig a cica fog győzni.

 

3: Betegségeket terjeszt

Nem riogatásképp mondjuk, de sok-sok betegséget terjeszthet egy patkány, szerencsére nem gyakran. Ami nagyon fontos, hogy elkerüld azt, hogy megharapjon (téged, vagy a háziállatodat) mert a patkányharapás láz kiüthet. Ugyanez előfordulhat akkor is ha a patkány valamibe beleevett amiből aztán te is fogsz enni. A patkányharapás láz olyan veszélyes, hogy nem is írunk róla többet. Az a fontos, hogy kerüld el, elkerülni pedig úgy tudod, ha azonnal kiírtod a patkányokat, ha észreveszed, hogy léteznek.

 

2: Túl szapora

Jó lenne azt gondolni, hogy ha látsz egy patkányt, amit aztán egy téglával fejbe dobsz, elkapott a cicád, vagy agyonvertél egy seprűvel, akkor megnyerted a harcot, hiszen megvan, vége, elkaptad. A helyzet ennél bonyolultabb. A patkányok nagy kolóniákban élnek, akár sokan. A patkányszülők pedig nem tétlenkednek: kapaszkodj meg, mert döbbenetes számot mondunk: 800 (!!) utóda is lehet egyetlen patkánypárnak. Szerencsére viszonylag ostoba állatok. Megfigyeltek tömeges patkányhalálokat: előfordulhat, hogy összegabalyodnak a farkuknál, és mivel mind mindenfelé szalad, a csomó egyre nagyobb, ezért ott halnak éhen, ahol vannak, egy kupacban, akár 20-40-en is.

 

1: Mert nem akarsz velük élni

A patkányok kártevők, nagyok, még téged is megtámadhatnak, több százan lephetik el a környéket, és éjjel mászkálnak a lakásban, házban, ahol laksz. Mindent megesznek, és mindent megtesznek azért, hogy gyűlöld őket. Megpróbálhatsz ellenük mindenféle házi praktikát, és rákölthetsz az irtásukra több tízezer forintot, nem leszel hatékony.

Mi szívesen megszabadítunk téged a patkányoktól. Kattints, vedd fel velünk a kapcsolatot, és azonnal indulunk.

 

Kattints ide!