5 biztos jel hogy ágyi poloskád van!

 

 

Az ágyi poloska álmodban, éjjel szívogatja a véredet.

 

Azért nem érzed, hogy éppen a véredet szívja, mert érzéstelenítőt is használ közben. Senki sem szeret házi poloskákkal együtt élni, ezért számtalan házi praktika létezik ágyi poloska ellen.

Csakhogy egyik sem működik. Összeszedtük neked a legkedveltebb házi praktikákat.

Ha viszkető csípésekkel keltél, szinte biztos, hogy először az interneten próbálsz utánajárni annak, hogy mi tette veled ezt, mert szeretnéd megtudni, hogy mi csípett meg. Mondjuk, melyik az 5 biztos jele annak, hogy ágyi poloska a tettes. 

 

Az ágyi poloska

Az ágyi poloska éjszakai életmódot folytat, ezért nagyon kicsi annak az esélye, hogy találkozol vele. Csak a jeleiből tudod kikövetkeztetni, hogy ágyi poloska csipkedett meg éjszaka. Elmondjuk melyik az az 5 jel, ami arra utal, hogy ágyi poloskád van.

 

1: A csípések

Ha reggel viszkető csípésekkel kelsz, biztosan a szúnyog lesz az első gondolatod. Ki más lehetne a tettes?  Pedig lehet, hogy nem a szúnyog a hibás. Lehet, hogy ágyi poloska, mert a csípése nagyon hasonlít a szúnyogcsípésre. Éppen akkora, éppen úgy viszket. A nagy különbség az a kettő csípés között, hogy az ágyi poloska soha nem csíp meg olyan helyen, ahol ruha van rajtad: ezért, ha olyan helyen találsz csípéseket ahol nincs rajtad éjjel ruha, akkor valószínűleg ágyi poloska lehetett. Akkor is gyanakodj, ha délelőtt jön ki rajtad a csípés, mert a poloska csípése sokszor órákkal később jelenik meg, és kezd el viszketni.

 

2: Véres ágynemű

Szinte biztos, hogy van ágyi poloskád akkor, ha apró vércseppeket találsz az ágyneműdön, ágyadon. Ezek az apró vércseppek úgy keletkeznek, hogy miközben éjjel a poloska szívja a véredet, te véletlen éppen oda nyúlsz, vagy valahogy agyonnyomod a poloskát, aki ettől kilapul, és az a vér, amit belőled szívogatott kifreccsen az ágyadra. A poloskát sikerült (véletlen) megölnöd, de a rossz hír az, hogy van az ágyadban.

 

3: Fekete (kosznak tűnő) pontok

Ha az ágyadban találsz apró fekete pontocskákat (főleg akkor fogod ezt észrevenni, ha már felmerült a poloska gyanúja, és direkt keresed) kifejezetten a fa részeknél a lepedő és a matrac alatt, akkor megtaláltad a poloska kakiját. Ebben a pillanatban 100%, hogy van ágyi poloskád, ami nem megnyugtató, de legalább kiderült, hogy mivel állsz szemben.

 

4: Döglött poloskákat találsz

Ez a jel is inkább akkor feltűnő, ha kifejezetten keresed, mert már megcsípett. Az ágyi poloska gyakran vedlik, ezért időről időre találhatsz az ágyadban poloskatetemnek látszó levedlett bőrt. Nagyon éles szeműnek kell lenned, mert egy kifejlett ágyi poloska alig 4-5 milliméter, ezért lehet, hogy ennél kisebb levedlett bőrt fogsz találni. Ha megtaláltad, akkor viszont 100%, hogy van ágyi poloskád.

 

5: Észreveheted magát a poloskát is

Ez a legnehezebb, de a legbiztosabb: ha apró – az alma magjánál nem nagyobb – izéket látsz az ágyadban, amik nem túl gyorsan mozognak, akkor ne nyugtasd meg magad sem azzal, hogy biztosan rosszul láttad, mert nagy eséllyel ágyi poloska. És sokan vannak.

Ha felmerül a gyanúja annak, hogy ágyi poloskát találtál, akkor felejtsd el a házi praktikákat (itt írtunk róla, link az előző cikkre) és azonnal hívj minket, mert napról napra rosszabb lesz a helyzeted.